Wanneer is olie een waardevolle aanvulling op het rantsoen en welke olie is het meest geschikt voor paarden?

pouring_oil_772

Het toevoegen van olie aan het rantsoen heeft vele voordelen. Een toevoeging van olie met een juist vetzuurprofiel is o.a. een must bij beperkte weidegang zoals in het winterseizoen.

Natuurlijke oliŽn worden ook vaak verstrekt als energie bron, zeker bij onze wedstrijdpaarden. Wanneer je paard 24 uur per dag op de weide staat is een aanvulling met extra omega vetzuren niet per se nodig. Wanneer gras wordt gedroogd tot hooi gaat echter het grootste deel van de omega vetzuren, net als bijvoorbeeld vitamine E, verloren.

Bij de meeste paarden (zeker in de wintermaanden) bestaat het dagrantsoen voor een groot deel uit hooi. Een aanvulling met omega vetzuren uit oliŽn is dan een must. Door ervoor te zorgen dat we het natuurlijke rantsoen van een paard zoveel mogelijk nabootsen en een olie kiezen met een juist vetzuurprofiel kunnen we gezondheidsproblemen helpen voorkomen.

Onder de natuurlijke oliŽn bevinden zich meerdere oliŽn die een uitstekende natuurlijke werking hebben op het welzijn van onze paarden.

Zo vindt U in deze categorie supplementen onder het NutriPower label verschillende soorten hoogwaardige oliŽn met uiteenlopende gunstige supplementaire effecten bij onze paarden.

  • Lijn- of lijnzaad olie
  • Blackcurrant olie
  • Mariadistel -Milk Thistle- olie
  • Soja olie
  • AHI Flower olie