Co-Lix, probleemoplosser bij koliek!

Koliek symptomen verschijnen plotseling, niet langzamerhand en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het paard zal tekenen vertonen door de koliek, wat zeer pijnlijk is voor het paard.

Enkele veel voorkomende oorzaken van koliek zijn: schrapen met de voorbenen, willen gaan liggen, rollen, zweten, slaan of bijten naar de buik, geen voer meer opnemen, harde droge mest, parasietinfestatie, vooral van wormen, beschimmeld of bedorven voer.

In het voorjaar kan vaak koliek optreden door het rijke eerste gras. Dit geeft vaak een gasophoping met (gas)koliek tot gevolg. Ook verstopping in de darm komt vaak voor en geeft koliek symptomen.

Hoe kunt u koliek voorkomen?
Voorzie een geleidelijke overgang van voeding, laat het winterrantsoen geleidelijk overgaan in het voorjaar naar weidegang.

Wat te doen bij koliek?
Breng je paard omhoog en loop, het is belangrijk om je paard te laten lopen zodra je ontdekt dat er iets mis is. Lopen helpt om angst te verlichten en te voorkomen dat er wordt gerold, wat het darmkanaal kan doen slinken. Lopen helpt vaak om de normale darmactiviteit te herstellen en de zaken weer in beweging te krijgen, waardoor mogelijk opgehoopte druk of ontlasting vrijkomt.

Een directe diagnose is vaak moeilijk te stellen maar raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts. 


Producten Prijs   Aantal
injector 80ml Mervue Co-Lix 12,50  
injector 12x80ml Mervue Co-Lix 125,00