NutriPower CartiAid Pelletvoor optimale gewrichtsfunctie en soepelheid.

NutriPower CartiAid is een breedspectrum gewricht supplement voor een optimale ondersteuning bij aandoeningen van het bewegingsapparaat.
Het bevat naast de meest pure vorm Glucosamine HCL , Chrondroitine, Hyaluronzuur, MSM en Omega 3 en 6 als ook het bewezen UC II (ongedenatureerde Collageen type II) in hoge concentraties.

Osteoartritis (Artrose) is een van de meest voorkomende aandoening bij paarden. Ook kunnen gewrichtsbanden en pezen betrokken zijn bij het ziekteproces. Osteoartritis uit zich in pijn, zwelling en stijfheid in het gewricht en geeft bewegingsbeperking. Vaak word gewerkt met NSAIDís.
Deze NSAIDís kunnen echter ernstige bijwerkingen vertonen. Er zijn verschillende alternatieven die osteoartritis kunnen verlichten en de kwaliteit van leven kunnen verhogen, waaronder collageensupplementen met het ongedenatureerde collageen type II.

Collageenvezels zijn de belangrijkste extracellulaire eiwitten in het lichaam. In de extracellulaire matrix zorgt collageen primair voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten. Er zijn duidelijke verschillen tussen ongedenatureerd collageen type II (met de oorspronkelijke ruimtelijke structuur) en gehydrolyseerd (afgebroken) collageen type II (collageenpeptiden).

Een voedingssupplement met ongedenatureerd collageen type II (zoals UC-II, gewonnen uit kippenborstbeen) werkt beter en via een ander werkingsmechanisme dan gehydrolyseerd collageen type II. De werkzame dosis van UC-II is 250 maal zo effectief als gehydrolyseerd collageen type II . Voor de aanmaak van collageen en andere bindweefselmoleculen is vitamine C essentieel. Alle weefsels die het paarden lichaam structuur en stevigheid geven zoals de gewrichten, pezen, huid, spieren (waaronder de hartspier) , botten en bindweefsel zijn afhankelijk van de opbouwende activiteit van vitamine C, met name in herstelperiodes.


Producten Prijs   Aantal
Emmertje 1500g NutriPower CartiAid pellet € 85.45 € 76,95
Emmer 3000g NutriPower CartiAid pellet € 150.95 € 135,85
Emmer 4500g NutriPower CartiAid pellet € 219.75 € 197,75