Mycotoxinen in het paardendieet – de hindernis voor kampioenen?

Paarden worden via voedselopname blootgesteld aan een veelheid aan verschillende toxines, de zogenaamde mycotoxinen.
Deze zijn te vinden in bijna alle landbouwproducten en voedingsgrondstoffen, zoals granen (maïs, tarwe, haver, rijst en gerst) en granen bijproducten. Ook in voeders die gewoonlijk worden gebruikt als ruwvoer in het paard dieet, zoals hooi, gras en silage.

Mycotoxinen zijn bij verschillende gezondheidsproblemen betrokken, zoals verminderde eetlust, koliek, abnormale leverfunctie, overgevoeligheid, neurologisch stoornis en hersenletsels.

Langdurige blootstelling van paarden aan lage concentraties van mycotoxinen kan resulteren in immuunonderdrukking, een verminderd groeitempo, verstoorde voedingsconversie, vruchtbaarheidsproblemen, ademhalingsproblemen, verminderde prestatie en hogere incidentie van hoefbevangenheid.

Brandon® plus Medigest onderscheidt zich door een hoog aandeel bioactieve celwandcomponenten van gist- en melkzuurbacteriën, plantaardige polysacchariden,
functionele vezels en verschillende kleimineralen.

De pure natuurlijke ingrediënten van Brandon® Plus Medigest beïnvloeden het ontgiftingsproces op verschillende niveaus. De toxines worden veilig gebonden en enzymatisch geïnactiveerd, passeren het spijsverteringskanaal
van het paard zonder schade te veroorzaken en worden uitgescheiden met de ontlasting.


Producten Prijs   Aantal
emmer 3kg Brandon® plus Medigest 34,95